De Griek
Rodenborchweg 35
5241VN Rosmalen
Telefoon: 073-5212484


Klanten geven dit restaurant een score van: 63% uit 100 na 0 beoordelingen.*
Zij betaalden gemiddeld: € 35 per persoon alles inclusief.*


Bij De Griek kunt u Grieks eten. De Griek is gevestigd aan de Rodenborchweg te Rosmalen. U kunt gezellig in dit restaurant eten. Daarnaast kunt u hier terecht voor catering.

Bijzonderheden:
Meer informatie over De Griek:

Restaurant

5 Jaar - Restaurant De Griek in Rosmalen:
Gezond, Lekker en Natuurlijk

Op 29 april 2000 opende Restaurant De Griek aan de Rodenborchweg te Rosmalen haar deuren met een bijzondere specialiteitenrestaurant: de Grieks Macedonische keuken.Het restaurant is ?een Nederlands schip met Griekse bemanning?, die de traditionele keuken van het Griekse vastenland koestert. Vanaf de opening in april 2000 zwaait Pavlos Passachidis de scepter. Deze Magiras (Meester-Kok) komt uit een familie waar koken is verheven tot kunst; hij heeft geleerd te werken met ingrediënten die plaatselijk door de natuur geschonken werden. Zijn groenten- en kruidenkennis is voor Nederlandse begrippen ongehoord, en zijn kennis en verwerking van vis en vlees is typisch Grieks en daardoor totaal anders dan de West-Europese keuken.

Gezond.

Pavlos Passachidis werkt uitsluitend met oliën, en met name olijfolie uit de Kalamata-streek van Griekenland. Vlees en Vis worden altijd behandeld, -gemarineerd - gedrenkt - overgoten, en verwerkt met olijfolie. De laatste jaren pas is de populariteit van olijfolie in Nederland flink gegroeid; dit is niet zo verwonderlijk omdat steeds meer mensen ook gezond willen eten. Het product was te weinig bekend en men wist ook niet goed wat men er mee kon doen. Inmiddels is dit veranderd en ook steeds meer gerenommeerde koks weten de olijfolie "te vinden". Medisch wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat voedselbereiding met olijfolie, in tegenstelling tot andere oliën en vetten, het cholesterolgehalte in het lichaam doet dalen; de smaak van het voedsel wordt positief beïnvloed, en?. Mineralen en vitamines, in voedsel opgeslagen, worden niet aangetast noch vernietigd. Olijfolie bevordert het micro-organisme in maag en darmen optimaal.

Lekker.

Olijfolie vormt in Restaurant De Griek de basis van alle gerechten; niet alleen van vis en vlees, maar ook van alle soepen, salades en bijgerechten. In gesprek met Pavlos over de Griekse keuken hoor je hem lyrisch worden over de gerechten, die hij bereidt, maar ook die hij toegestuurd krijgt van zijn familie uit Olypiada en met name van zijn zus, die op het eiland Kos een traditioneel Grieks restaurant runt. Het verzamelen van authentieke gerechten van het vaste land van Griekenland of van de eilanden is een hobby geworden. Samen met zijn vrouw Gina ontleedt hij deze gerechten en probeert hij deze voor de Nederlandse gasten op kaart te krijgen. Vandaar dat men in Restaurant De Griek een keuze kan maken uit zeer aparte, gezonde, vanuit de natuur ontwikkelde gerechten.

Huisspreuk: "Wij zijn tevreden als u tevreden bent".


Openingstijden:

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:


* berekend uit beoordelingen op MeerMensen.NL