Ouzeri Parea in Utrecht

Ouzeri Parea
Amsterdamse-straatweg 188
3511CM Utrecht
Telefoon: 030 2420535


Klanten geven dit restaurant een score van: 63% uit 100 na 1 beoordelingen.*
Zij betaalden gemiddeld: € 0 per persoon alles inclusief.*


Bij Ouzeri Parea kunt u Grieks eten. Ouzeri Parea is gevestigd aan de Amsterdamse-straatweg te Utrecht. U kunt gezellig in dit restaurant eten. Daarnaast kunt u hier terecht voor catering.

Bijzonderheden:
Meer informatie over Ouzeri Parea:

Bij de Ouzeri Parea waant u zich in het oude Griekenland, met de witte muren en de groene beplantingen die Griekenland gewoon is.
Het is net alsof je de maaltijd gebruikt met de oude grieken in een tempel, bovenop een karakteristiek berg eiland dat uitkijkt over het water met haar vele kleine eilanden die elk zo haar geheimen heeft.

Sinds 16 oktober zitten wij in Utrecht op de Amsterdamsestraatweg 188

Nieuws:

Kijk snel naar de volgende pagina's: hoe zijn wij begonnen, welke gerechten kun je bij ons eten..

Kijk hiernaast hoe de inrichting van de Ouzeri Parea is!

Deze site is gemaakt doorEen ouzeri is in Griekenland een soort eetcafé waar mensen in een ongedwongen sfeer bij elkaar komen, vaak na het werk voordat ze naar huis gaan. Ze drinken dan een glas, of wat glazen, ouzo en eten daar kleine hapjes bij. Vergelijkbaar dus met een tapas bar, maar dan Grieks.
Onze tapas heten op z'n Grieks: mezedes; een zo'n hapje heet dan een ?meze'. De mezedes worden geserveerd op kleine bordjes; in principe heeft niemand z'n eigen bordje of eigen gerechtje; je eet samen van alles wat er op tafel staat. Alles wordt gewoon op tafel gezet en iedereen krijgt een vork en dan prik je van elke bordje een hapje en laat het direct in je mond verdwijnen
Wat nooit ontbreekt op tafel is een mandje brood; niet om daar vooraf je maag mee te vullen, maar om lekker je broodje te soppen in de olijfolie die altijd rijkelijk wordt gebruik in de gerechten.

En wat kun je er beter bij drinken dan een heerlijk glaasje ouzo, alweer niet als vooraf ; maar samen met je vrienden bestel je een halve of hele karaf ouzo, al of niet met een karaf water erbij. Vaak wordt er een bijzondere Griekse wijn bij gedronken: Retsina; een fris zure witte wijn met een aardse smaak.

Een ouzeri wordt in Griekenland voornamelijk bezocht door eenvoudige mensen die geen geld hebben om in een restaurant te gaan eten, maar wel even gezellig onder elkaar te zijn en samen wat te eten en te drinken . De ouzeri is een plek waar vrienden samen komen; een groep vrienden wordt een parea genoemd. Vrouwen hebben hun eigen ?vriendinnen-parea'.

Parea betekent: vriendenkring
Net als de Griekse ouzeri, richten wij ons ook op mensen met een kleine beurs; onze prijzen liggen op het niveau van een snackbar.

Onze ouzeri is een ontmoetingsplaats waren mensen ongedwongen in een gezellige omgeving elkaar kunnen ontmoeten.

Wij willen als Grieken midden in de Nederlandse samenleving staan.

In de traditie van de Griekse keuken komen veel vegetarische gerechten voor, die bij ons op de kaart terug te vinden zijn.

Komt u eens bij ons binnen om ons ouzo-menu te proeven:

Deze maand in de aanbieding:

1 glas ouzo en drie gerechtjes

van ? 5,75

voor ? 4,50

Vanaf 6 december iedere zaterdagavond

LIVE MUZIEK!Openingstijden:

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:


* berekend uit beoordelingen op rankthejungle.com

[sam id=”1″ codes=”true”]